top of page
Top

Seramikten

Hayaller

Ruhunuza seramikten bir ayna tutun!

9 Şubat 2020

Saliha Kartal ile seramik atölyesinde çamurla, renklerle ve hayal gücümüzle neler yapabileceğimizi beraber keşfedeceğiz.

 

Çamura değecek ellerimiz, şekiller verirken, renkler, desenlerle onu değiştirirken biz de kendimize bakacağız, içimizde neler oluyor, çamurla kendimizi nasıl ifade edebiliriz, çamur bize ne anlatıyor?

seramik4.png
seramik8.JPG

Belirsiz şekilde başlayan bir dokuya içimizden çıkan gerçeği yansıtarak yaşadığımız, soluduğumuz bir nesneye çevirmenin deneyimini tadacağız birlikte.

Gelin içimizden çıkan gerçekle beraber tanışalım!

Nedir
Saliha
Kartal

1973 İzmir doğumlu olan Saliha Kartal, 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik - Cam bölümünde lisans eğitimini tamamladı.Lisans eğitimi sonrasında Yunus Tonkuş heykel atölyesi dahil olmak üzere çeşitli atölyelerde çalıştı ve uluslararası kongrelere katıldı. 2003 yılında mezun olduktan sonra İstanbul’a yerleşti ve o tarihten beri Balatta kişisel atölyesinde sanat ve tasarım çalışmalarını devam ettiriyor.
 
Sanatçı tasarım yaparken çıkış noktası olmaları bakımından görsel hafızalarda kalmış formları yeniden keşfederek yine porselen olarak gündelik yaşantıya dahil etmektedir. Tasarımlarında olmazsa olmaz özelliklerinden biri de 'Renk' tir. Balat’ın tarihi geçmişinden ve kültüründen de beslenen tarzını geniş bir ürün yelpazesiyle bugün atölyesinde sunmaktadır.

Kim
Program
Program:

Güne Balatta buluşarak başlayacağız. Rengarenk sokaklardan geçip atölyeye geldikten sonra önce hocamızla tanışıp ellerimizi çamura değdireceğiz. Çamuru yoğurmakla başlayacağız. Dokusunu tanıyacağız, onunla nasıl çalışabileceğimizi öğreneceğiz.

Burada 2 farklı seçeneğimiz olacak:

Döküm yöntemi ile kalıplardan şekillendirdiğimiz bardakların kulpları için istediğimiz formu ellerimizle vererek kendimize özgü bardaklar yaratacağız.

seramik3.png
seramik1.jpg

Ya da istersek elle yoğurup plaka şeklinde açtığımız çamurumuzu kupa, vazo, tabak, peynir tabağı olarak şekillendirip, sigrafito kazıma tekniği ile çift renk çamur kullanarak istediğimiz deseni rölyef olarak üzerlerine işleyebileceğiz. Renkler ve desenler gelecek eserlerimizin üzerine; artık bizi yansıtır olacaklar.

Atölyeden sonra ilk eserlerimizi fırınlanmak üzere atölyede bırakacağız ve bir hafta sonra pişmiş, sırlanmış eserlerimizi atölyeden alıp evimize götüreceğiz.

Seramikten Hayaller
Seramikten Hayaller
09 Şub 2020 12:00
Saliha Kartal Studio
Kayıt
bottom of page